Bemutatkozás: Lazy Pigs Airsoft Team

2006 nyara. Laca mit sem sejtve szokásos tevékenységét folytatta újpalotai munkahelyén, a casinóban. Egyszer csak meglátott egy srácot az utcán aki egy fegyvertáskával ment el előtte.
Mi volt amit vitt magával?
Az ami elindított egy lavinát az életünkben. Akik gyerekkoruk óta szeretik az ilyen dolgokat: Airsoft.
Azok akik közeli kapcsolatban voltak és szinte minden estét a gép előtt töltöttek a CoD nevű játékkal, azoknak hirtelen átvillant az agyukban: Ezt játszhatjuk az életben is!!!!
Hamar fegyvert, ruhát mentünk venni és kisvártatva megalapítottuk a Lazy Pigs Airsoft Team-et. Kimi, Laca, Mihi, Hammon. Nagy izgalommal készültünk az első próbatételere ami Dabason várt ránk. Nagyon jót játszottunk, de valahogy úgy éreztük ennél azért többre vagyunk hivatottak. Később csatlakozott Filó bajtárs a csapatba, aki szintén rabja lett a játéknak.
Sajnálatosan egy kerek évig nem volt időnk, hogy az airsoftal foglalkozzunk a munka miatt, de az ürömben öröm, Filcsi járt játszani még egyedül is és hozzácsapódott egy másik remek társulathoz a Zombi Angyalok-hoz.
A várva várt pillanat eljött: Nagyjáték: Nagygombos!!! Végre újra megyünk és végre mindenki ráér. Filcsi bemutatta nekünk a csapatot akikkel játszani járt addig, míg mi nem voltunk. Wiking, Csiga, Kalaska, Fecó, Dragon. Remek játék volt azt meg kell hagyni, nagyon jól éreztük magunkat. Remek volt a hangulat a két csapat közt és el is döntöttük, hogy ezentúl együtt fogunk járni harcolni.
A játékok egyre csak jöttek, már-már minden hétvégén ott voltunk, s akkor született meg az ötlet, hogy miért nem állunk össze és lesz közös csapatunk. Így megalakult a Z.A.L.P. mely a Zombi Angyalok és a Lazy Pigs csapatnevekből ered. Komolyabb irányelveket találtunk ki, megannyi csapattalálkozót tartottunk és az egyenruha kérdése valamint a játékokon való részvételt taglaltuk.
Kinek mi legyen a szerepe? Ki mit vállal a csapatból? Sok kérdés fel lett téve, de mindig süket fülekre talált, mert csak két dolog volt nálunk biztos: Fecó a vezetőnk és a Kimi a medik.
Egyszer csak váratlanul eltávozott a vezető emberünk, ami előtt értetlenül álltunk. De a csapat élete nem állt meg, sőt új erőre kapott. Sokkal szervezettebb lett. Mindenkinek lett feladata és mit ad Isten, akarom mondani, hogy hogy nem elvtársak, jók lettek a játékok. Visszatért a jókedv a derű. Laca átvette az irányítást és a Z.A.L.P. ismét harcba indult. Megtudtuk mi volt a csapatunk hibája és szerencsére gyökerestől eltűnt.
Közben jöttek új tagok is, akiket szintén meg kell említeni: Henti, aki sajnos munkájából adódóan nem tud már velünk játszani, valamint megjelent Atosz, Öcsi, Schiszi. Mindenki szerepet kapott a csapatban ami nagyon jó, mert akkor mindenki tudja mi a dolga és nem futkorászik fejvesztve mint azelőtt. De még mindig Z.A.L.P.!
2012-ben csapattalálkozót kellett összehívni, mert új irányelvek léptek be a csapat életébe: Milsim. Szintén gyökeres változás, minőségileg egy jobb és valósághűbb airsoft játék.
Valamint még egy változás történt, újra Lazy Pigs lettünk! Ismét visszakerült a malacos embléma, mert a csapat végképp eggyé kovácsolódott.
Minden tag már Pigs-ként harcol és ennek a kis történetnek, ami minket ír le még csak most vagyunk az elején. Minden tag mostantól mondhatja el, hogy egy csapat van!


2012. Hammon


Nyilatkozat

(a MASZ-ból részlet, amit mi is vallunk)


Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja - csupán egy játék. Az airsoft eszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatók, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás.